DIVEBOstichting dierbaarJuco voor Honden en Katten

 

De Hondenverblijven

In principe heeft iedere hond zijn eigen kennel wel kan het voorkomen dat ze in de drukke periodes samen wonen met een vriendje of vriendinnetje.
Ook hebben we een paar groepsverblijven voor de allerliefst hondjes die het gezellig vinden om met andere honden samen te wonen. Natuurlijk mogen meerdere honden van dezelfde eigenaar ook samen in een verblijf. Met eten worden de honden altijd gescheiden zodat we zeker weten dat ze ieder hun eigen voer opeten. De temperatuur in alle binnenruimten is minimaal 18 graden en het pension is voorzien van een luchtzuiveringssysteem! Er mag een kleed mee worden genomen van thuis zodat ze zich snel thuis voelen maar let er wel op dat het dat het goed wasbaar is en geheel op eigen risico. Het kan weg of stuk raken.

Tweemaal per dag gaan de honden een paar uur naar de speelweiden. Ze lopen dan met ons mee naar buiten, voor ons een moment om de dieren extra te observeren. De groepen worden samengesteld naar grootte en temperament. Als het regent lopen ze droog onder de overkapping op het beton.

Na het uitlaten krijgen ze eten. (Tweemaal daags dus). Waarna ze lekker kunnen uitrusten in hun eigen verblijf.

Wat eten de honden?
We voeren Denkadog, (een droge brok op basis van kip en rijst zonder toegevoegde kleur- en smaakstoffen). Voor de kieskeurige hond maken we het eventueel nog lekkerder door wat warm water en blikvlees toe te voegen. Heeft uw hond een dieet of speciale wensen, dan kunt u eigen voer meegeven. Voor de oudere honden hebben we seniorenbrok.

Tip!
Wilt u uw hond lekker schoon gewassen en/of getrimd mee naar huis? Bespreek dit dan tijdig.

Brengen en ophalen
De eerste keer dat uw hond of kat hier komt logeren kunt u hem het beste 's morgens brengen. Vooral voor de hond geldt dat het prettig is bij daglicht aan zijn nieuwe omgeving te wennen. Let natuurlijk wel op de openingstijden!

Inentingen
Voor de hond vragen wij de jaarlijkse cocktailprik en inenting tegen kennelcough en ook de bordetella (nr. 8 in het boekje).
De dieren dienen minimaal 4 weken voor het verblijf in het dierenhotel ingeënt te zijn!
Zonder een geldig inentingsbewijs kunnen wij uw hond of kat niet in ons hotel plaatsen. Voor vragen over de inentingen kunt u het beste contact opnemen met uw dierenarts.

Huisregels
Loopse honden kunnen we helaas niet plaatsen! Ook pitbullachtige en vechthonden plaatsen wij niet i.v.m. te grote risico‘s voor andere honden.
Geeft u een mand, deken of kussen (zorg dat het wasbaar is) voor uw hond of kat mee, dan gebeurt dit op eigen risico.
Indien een hond zich agressief gedraagt, te dominant is of te veel onrust veroorzaakt, kunnen wij hem helaas niet meer plaatsen.
Brengt u eigen voer mee voor uw huisdier, geeft u dat dan af in een handige verpakking met maatbeker en voorzien van naam.